Lihaliemeen tehty makaronilaatikko

Testaa & tykÀsty!

Tulee maukkaampaa kuin munamaitoon tehdystÀ perinteisestÀ makaronilaatikosta.

TĂ€ssĂ€ olisi makua tĂ€ynnĂ€ olevan makaroninlaatikon resepti! 😋

Ainekset:

  • 400 g makaronia

  • 1 l vettĂ€

  • 2 lihaliemikuutiota

  • 700 g jauhelihaa (nauta)

  • 1 sipuli

  • 2-3 valkosipulinkynttĂ€

  • mustapippuria

  • n. œ-1 tl suolaa

  • pari reilua törĂ€ystĂ€ ketsuppia

  • Parmesania (tai muuta juustoraastetta)

Ohje:

LisÀÀ kiehuvaan veteen liemikuutiot, sekoittele ja heitÀ makaronit sekaan. Anna kiehua noin 5 min eli ei tÀysin kypsÀksi, siirrÀ sivuun kannen alle. Ei siis poisteta nestettÀ. Ruskista jauheliha ja sipulit kevyesti, mausta reilusti mustapippurilla ja kevyesti suolalla (lihaliemi sisÀltÀÀ suolaa) sekÀ lisÀÀ ketsuppia maun mukaan, sekoittele.

Kaada makaronit liemineen ja jauheliha voideltuun vuokaan, sekoittele. LisÀÀ reilusti juustoraastetta pÀÀlle.

Paista 200⁰:ssa n. 30-40 min paksuudesta riippuen. PeitÀ tarvittaessa foliolla, jos tummuu liikaa. Nauti ketsupin ja/tai srirachakastikkeen kera.

VINKKI! Pari porkkanaa hienoksi raastettuna voi lisĂ€tĂ€ jauhelihan sekaan, sitten on myös kasviksia 😇‹


Katso resepti Instagramissa:

Taru Salokangas

Taru Salokangas on Squarespace asiantuntija ja markkinoinnin ammattilainen. Blogista ja sivustolta löydät ohjeita sekä vinkkejä Squarespace kotisivujen tekemiseen ja ylläpitämiseen.

https://tarusalokangas.com
Edellinen
Edellinen

Tortillapizzat

Seuraava
Seuraava

Helppo omenapiirakka