Lihaliemeen tehty makaronilaatikko
Testaa & tykÀsty!
Tulee maukkaampaa kuin munamaitoon tehdystÀ perinteisestÀ makaronilaatikosta.
TĂ€ssĂ€ olisi makua tĂ€ynnĂ€ olevan makaroninlaatikon resepti! đ
Ainekset:
400 g makaronia
1 l vettÀ
2 lihaliemikuutiota
700 g jauhelihaa (nauta)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttÀ
mustapippuria
n. œ-1 tl suolaa
pari reilua törÀystÀ ketsuppia
Parmesania (tai muuta juustoraastetta)
Ohje:
LisÀÀ kiehuvaan veteen liemikuutiot, sekoittele ja heitÀ makaronit sekaan. Anna kiehua noin 5 min eli ei tÀysin kypsÀksi, siirrÀ sivuun kannen alle. Ei siis poisteta nestettÀ. Ruskista jauheliha ja sipulit kevyesti, mausta reilusti mustapippurilla ja kevyesti suolalla (lihaliemi sisÀltÀÀ suolaa) sekÀ lisÀÀ ketsuppia maun mukaan, sekoittele.
Kaada makaronit liemineen ja jauheliha voideltuun vuokaan, sekoittele. LisÀÀ reilusti juustoraastetta pÀÀlle.
Paista 200â°:ssa n. 30-40 min paksuudesta riippuen. PeitĂ€ tarvittaessa foliolla, jos tummuu liikaa. Nauti ketsupin ja/tai srirachakastikkeen kera.
VINKKI! Pari porkkanaa hienoksi raastettuna voi lisĂ€tĂ€ jauhelihan sekaan, sitten on myös kasviksia đâš