Maailman paras raparperipiirakka
Tässä on sulle niin hyvä ja nopea raparperipiirakan ohje, ettet tämän jälkeen tule muuta kaipaamaan
Nyt kannattaa olla kuulolla! 👋🏻 Tässä on sulle niin hyvä ja nopea raparperipiirakan ohje, ettet tämän jälkeen tule muuta kaipaamaan. Monet raparperipiirakat ovat sen verran kuivia, että ne vaativat kostukkeeksi joko vaniljajäätelöä tai -kastiketta. Tämä sen sijaan on t o d e l l a m e h e v ä ä sellaisenaan. Lisäksi tämä piirakka on hieman terveellisempi vaihtoehto tavalliselle voilla ja sokerilla kyllästetylle raparperipiirakalle, vaikka maku ja koostumus ovatkin taivaallisen hyviä! 🙌
Olen muokannut reseptiä vuosien varrella, niin, että nykyään pellillisessä on reilummin itse raparperia sekä maitorahkaa, mutta sokeria taas suhteessa vähemmän. Kaksi litraa raparperia ja kilo maitorahkaa tekevät tästä o i k e a s t i m e h e v ä n ! Minulla on joka kerta vakaana aikomuksena laittaa osa pakkaseen, mutta eihän tätä koskaan jää yli. Pellillinen menee hetkessä! 😁
Kuka muu r a k a s t a a raparperipiirakkaa..? 🙋🏻
Ainekset
MURUSEOS
- 10 dl vehnäjauhoja 
- 2,5 dl sokeria 
- 3 tl leivinjauhetta 
- 3 tl soodaa 
- 3 tl vaniljasokeria 
- 250 g voisulaa 
POHJATAIKINA
- reilu 2/3 muruseoksesta 
- 3 dl piimää 
- 1 kananmuna 
TÄYTE
- 2 l pieneksi pilkottua raparperia 
- 1000g maitorahkaa 
- 2 dl sokeria 
- 2 kananmunaa 
- 4 tl vaniljasokeria 
PINNALLE
- vajaa 1/3 muruseoksesta 
Ohje
- Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen kulhoon (noin 2/3 tulee pohjataikinaan, loput säästetään muruseokseen). 
- Lisää pohjataikinaan piimä ja kananmuna, sekoita. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. (Seos saa olla hieman paakkuinen). 
- Ripottele pohjataikinaan päälle raparperipalat. 
- Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri yhteen ja kaada seos piirakan päälle. Lopuksi ripottele muruseos päälle ja paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia uunista riippuen. 
Vinkki! Raparperin sijasta voi käyttää esim. mustikoita. Maitorahkan voi vaihtaa maustettuun maitorahkaan, esim osa rahkasta omena-kanelirahkaa. Onnistuu myös gluteenittomilla jauhoilla 👍🏼
 
              
             
            