Grillatut jättikatkaravut (Riikan rapuvartaat)
Nämä Riikan rapuvartaat loppuvat aina kesken!
Toiveenne on kuultu, joten tässäpä tämä mun grillattujen jättikatkarapujen TAKUUHYVÄ RESEPTI! 🍤
Kyselin teiltä seuraajilta mitä tykkäätte grillatuista jättikatkaravuista, ja yli 60% ilmoitti ettei ole koskaan edes maistanut (loput oli sitä mieltä, että ”Ihan parasta!”). Suosittelen siis ottamaan tämän helpon ohjeen talteen ja testaamaan. Nämä on niin hyviä, että meidän lapsetkin syö näitä ihan kaksin käsin 😋
Ainekset
500-700g kypsentämättömiä jättikatkarapuja (tee reilusti, nämä loppuu aina kesken)
Grillauskastike
½ dl valmista BBQ-kastiketta, meillä Sweet Baby Ray's
vajaa ½ dl juoksevaa hunajaa
3 valkosipulinkynttä
1-2rkl srirachaa
2 rkl sitruunanmehua
Ohje
Pilko valkosipulit pieniksi tai käytä puristinta, sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Määrä riittää myös dippikastikkeeksi, ota tällöin osa talteen ennen grillaamista. Kuori katkaravut, jätä pieni kuori pyrstön kärkeen. Pujota vartaisiin. Sivele oliiviöljyllä ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Grillaa (ei maksimikuumalla) pari minuuttia per puoli, sivele maustekastiketta pensselillä paistuneelle puolelle. Voit joutua kääntämään muutaman kerran n. puolen minuutin välein koosta riippuen, että kypsyvät tasaisesti. Sivele lisää kastiketta välillä. Katkaravut kypsyvät nopeasti, älä siis ylikypsennä, jotta liha pysyy mehevänä eikä kuivahda sitkeäksi. Purista päälle vähän sitruunanmehua ja tarjoile heti.